Definitief ontharen voor mannen en vrouwen

Op zoek naar een methode om definitief van uw ongewenste haargroei af te komen?
Dát is wat wij voor u kunnen betekenen!

Definitief ontharen doen wij op elke plek van het lichaam en gelaat, bij mannen en vrouwen.

Prijslijst definitief ontharen

Losse locaties / zones definitief ontharen voor mannen en vrouwen

Intake & testflits

gratis

Bovenlip

€ 20

Bakkebaarden

€ 20

Tussen wenkbrauwen

€ 15

Kin

€ 20

Hals

€ 25

Nek

€ 30

Schouders

€ 45

Oksels

€ 25

Gehele armen

€ 80

Handen

€ 30

Rug volledig

€ 125

Borst

€ 55

Tepels

€ 20

Buik

€ 55

Navel

€ 20

Bikinilijn

€ 45

Schaamstreek volledig

€ 55

Schaamlippen

€ 25

Balzak

€ 25

Bilnaad

€ 20

Billen volledig

€ 50

Bovenbenen

€ 85

Onderbenen met knie

€ 85

Benen volledig

€ 135

Tenen en wreef

€ 20

Oren

€ 20

Pakketprijzen definitief ontharen

Bovenlip + bakkebaarden + kin

€ 50

Oksels + bikini

€ 50

Oksels + schaamstreek volledig

€ 60

Oksels + schaamstreek volledig + bilnaad

€ 65

Borst + buik

€ 90

Gehele armen + handen

€ 95

Oksels + bikini + onderbenen + knie

€ 135

Oksels + bikini + benen volledig

€ 160

Lichaam volledig

€ 350

Onze werkwijze

Bij Aesthetic Company Apeldoorn staan wij voor een uitbreide informatie verstrekking over het definitief ontharen. Zowel op onze website als ook bij ons in de praktijk.

Intakegesprek

In een geheel gratis en vrijblijvende intakegesprek legt onze specialist alles uit over definitief ontharen. Ook neemt onze specialist de contra indicaties en medische anamnese lijsten met u door. Na afloop van het intakegesprek kan indien gewenst gelijk de eerste behandeling plaatsvinden. Het is wel van belang om stap 2 in acht te nemen voorafgaand aan het intakegesprek.

Voorbereiding op de behandeling

Het te behandelen gebied dient 12-24 uur voor de behandeling geschoren te zijn zodat een minimale stoppel aanwezig is. Alleen scheren is hierbij toegestaan, harsen, waxen en epileren dus niet.

De behandeling

Onze specialist inspecteert altijd eerst de huid en behandeld de gewenste zones 1 voor 1. Tijdens de behandeling worden het haarwortelzakje en de haarstamcellen 'geraakt'. Deze worden vernietigd waardoor geen nieuwe haar meer geproduceerd kan worden. De haar zal uitgroeien en er zal geen nieuwe haar meer geproduceerd worden, het resultaat: de definitieve verwijdering van de haar.

Na de behandeling

Voor na de behandeling ontvangt u ons nazorg formulier waar al de do’s en dont’t nogmaals in vermeld staan.

Aantal benodigde behandelingen

Voor een succesvol eindresultaat zijn gemiddeld 8 tot 10 behandelingen noodzakelijk. Bij iedere cliënt en lichaamsdeel is dit verschillend. Veel cliënten zijn bij ons zelfs al met 6 of 7 behandelingen klaar en bij sommige cliënten zijn 12 behandelingen noodzakelijk. Wij hanteren dan ook altijd een gemiddelde van 8 tot 10 behandelingen. Het aantal benodige behandelingen komt door de verschillende haargroeicycli welke iedere haar afzonderlijk doormaakt. De haargroei is bij iedereen verschillend en is afhankelijk van leeftijd, gewicht, metabolisme, hormonen, medicatie en etnische achtergrond. Ondanks deze verschillen doorloopt elke haar drie ontwikkelings-/ groeifasen:

1 De Anagene fase, ook wel groeifase genoemd
Tijdens deze fase bevat het haar pigment/ melanine en zit de haar verbonden met de haarfollikel, dit is de fase waarin het moet gebeuren.
Tijdens deze fase zit de haar vast aan de haarfollikel welke - in combinatie met de daar aanwezige haarstamcellen - verantwoordelijk is voor de productie en groei van de haar. Zodra de haar door het huidoppervlak komt kunnen de haarfollikel en haarstamcellen, bij een juiste afgave van het licht, vernietigd worden waardoor er geen voedingsbodem meer is om een nieuwe haar te produceren. Deze fase duurt voor gelaats- en lichaamshaar ongeveer twee tot drie weken.

2 Katagene fase, ook wel overgangsfase genoemd
De haar groeit uit, echter is deze onder de huid al losgekomen van de haarfollikel. De groeisnelheid neemt af en de haar gaat zich voorbereiden op volledige uitgroei. De haarfollikel en haarstamcellen kunnen niet bereikt en dus ook niet vernietigd worden. De haar zal volledig uitgroeien en de haarfollikel zal weer een nieuwe haar produceren die na verloop van tijd boven de huid zichtbaar wordt. Deze katagene tijd is extreem variabel, en kan zelfs in twee dagen voltooid zijn!
 
3 Telogene fase, ook wel rustfase genoemd
De haarfollikel en de haar ontwikkelt zich niet en groeit niet. In deze fase is er, als de haar reeds uitgevallen is boven de huid niets van te zien. De haarfollikel en haarstamcellen bevinden zich in de huid zonder een haar te produceren. De haarfollikel en haarstamcellen kunnen niet bereikt en dus ook niet vernietigd worden. Ook deze fase is onvoorspelbaar en kan variëren van enkele dagen tot een paar jaar. Haren verkerend in de Telogene fase zijn met name de haren die gevoelig zijn voor wisselingen in de hormonale huishouding als gevolg van bijv. de menopauze, drug gebruik, stress, medicatie en wisseling van de pil.

Vanwege de verschillende cycli van een haar is te verklaren waarom niet alle haren in één behandeling verwijderd kunnen worden. Meestal betekent dit dat gemiddeld 8 tot 10 behandelingen nodig zijn om er zeker van te zijn dat ieder haarzakje minstens eenmaal wordt geraakt en een haarreductie van ongeveer 90% gerealiseerd wordt. Tussen iedere behandeling ligt een periode van 6 tot 12 weken. Bij sommige locaties (vaak oksels en bikinilijn) wordt het gewenste resultaat al met minder behandelingen behaald, omdat daar een groter percentage haren gelijktijdig in dezelfde cycli verkeerd.

Het is goed om te weten dat geen enkel IPL / Laser systeem een locatie 100% haarloos kan maken, omdat sommige langdurig slapende haarfollikels aangezet kunnen worden tot het produceren van een nieuwe haar. Dit kan gebeuren door een veranderingen in de hormoonhuishouding welke veroorzaakt kan worden door adolescentieperiode (het volwassen worden), zwangerschap, menopauze, bepaalde medicatie of ziektebeeld. Dit houdt in dat u wellicht na een succesvolle behandelkuur nog voor een nabehandeling dient terug te komen.

Adviezen voor en na de IPL behandeling

Om een zo optimaal resultaat te bereiken, raden wij u aan om de onderstaande richtlijnen in acht te nemen. Naast het volgen van deze richtlijnen dient u een verandering in bijvoorbeeld medicijngebruik, de pil, druggebruik of andere medicinale/ hormonale factoren altijd aan uw behandelend specialist kenbaar te maken. Vanzelfsprekend hanteert uw behandelend specialist een strikte geheimhouding omtrent de door u verstrekte informatie.

Adviezen vóór de IPL behandeling:

 • Gedurende 1 week voor de IPL behandeling oppassen met zonnebank en langdurig zonnen. Gebruik altijd een goede beschermingsfactor (bijvoorbeeld factor 30) of bedek de te behandelen gebieden zo goed mogelijk. Veel gebieden komen echter niet in de zon zoals oksels, bikinilijn/ schaamstreek volledig en bilnaad. De behandelend specialist analyseert voor iedere behandeling uw huid en past indien nodig de instellingen aan.
 • Op de dag van de behandeling geen make-up, crème, lotion of deodorant op de te behandelen gebieden aanbrengen.
 • Let op bij ontharen: Zorg dat het te behandelen gebied geschoren is voor de behandeling. Doe dit echter niet vlak voor de behandeling, maar 24-48 uur ervoor. Het is van belang dat een kleine minimale stoppel aanwezig is.
 • Gedurende de gehele behandelkuur mag geen ontharingscrème gebruikt worden en zijn harsen, waxen en epileren niet toegestaan, scheren mag wel maar probeer het wel af te bouwen.
 • Tussen de behandelingen adviseren wij u, om 2 tot 3 dagen na het scheren de te behandelen gebieden te scrubben (met uitzondering van uw gezicht). Dit bevorderd namelijk de stand van de haar.


Adviezen na de IPL behandeling:

 • Eerste 24 uur na behandeling niet te heet douchen of baden.
 • Eerste 24 uur na behandeling geen sauna of stoombad.
 • Eerste 24 uur na behandeling niet zwemmen.
 • Gedurende 3 dagen na de IPL behandeling oppassen met zonnebank en langdurig zonnen. Gebruik altijd een goede beschermingsfactor (bijvoorbeeld factor 30) of bedek de te behandelen gebieden zo goed mogelijk. Veel gebieden komen echter niet in de zon zoals oksels, bikinilijn/ schaamstreek volledig en bilnaad.

Mocht uw huid na de behandeling een huidreactie geven (roodheid) dan kunt u uw huid koelen met bijv. een coolpack (niet uit de vriezer), een natte washand of met aloë vera gel. Dit kan voorkomen en is niet erg/ geheel onschuldig.

Voor vragen kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Onze apparatuur

Voor het definitief ontharen maken wij gebruik van de MedCos IPL SHR. MedCos is al sinds 2004 marktleider op het gebied van apparatuur voor definitieve ontharing. Iets dat ons de zekerheid geeft over de beste behandeling met het hoogst haalbare behandelcomfort. Bij onze geavanceerde systemen hoeft geen gel gebruikt te worden tijdens de behandeling en wij zijn in staat om de behandeling snel en effectief uit voeren. Wij zijn er trots op dat wij met de best verkrijgbare apparatuur kunnen werken. 

"Gastvrije ontvangst en vakkundig personeel."

Gerard

"Heel erg blij met de resultaten van de laserontharing behandeling.
De kliniek is erg netjes, schoon, ziet er mooi uit en medewerkers zijn erg professioneel en heel attent."

Ana

"Ik ben erg tevreden met het resultaat van het definitief ontharen tot nu toe. Daarnaast wordt ik vriendelijke geholpen door het personeel. Ook vind ik de praktijk erg mooi."

Lidia

Hét gespecialiseerde  instituut in Apeldoorn

 • Ervaren specialisten
 • Hoogwaardige apparatuur en behandelingen
 • Eigen parkeerplaatsen
 • Voor mannen en vrouwen
 • Gratis en geheel vrijblijvend intakegesprek

Stuur ons een bericht

Kies een optie
Definitief ontharen
Cryolipolyse
Plasma Lift
Gezichtsbehandeling
Natuurlijk tanden bleken
Cupping
Ontspanningsmassage
Anders namelijk...